Ronald Bilius Weasley (1980. március 1.) J. K. Rowling Harry Potter című könyvsorozatának egyik főszereplője, varázsló, kitalált szereplő. Karakterét a könyvekből készült azonos című filmekben Rupert Grint alakítja. A patkányát Makesznak hívnak.

 

Családja 

Családja tekintélyes aranyvérű család, bár sokan ? főleg a Malfoyok és a Blackek ? vérárulónak tartják őket. Ennek oka, hogy Ron édesapja, Arthur Weasley szívesen foglalkozik a mugli világgal, valamint hogy a család tagjai (pl. Ron is) félvérűekkel és ?sárvérűekkel? barátkoznak.

Édeanyja Molly Weasley ? leánykori neve Molly Prewett ?, akinek családját Voldemort kiirtotta.

Édesapja Arthur Weasley, akinek gyengéje a mugli világ: szívesen szerel szét és rak újra össze mugli tárgyakat a családi ház sufnijában, gyakran úgy, hogy valamilyen varázslattal különlegessé teszi azokat (lásd például a repülő Ford).

7-en vannak testvérek a családban, vagyis Ronnak 6 testvére van: Bill, Charlie, Percy, Fred és George (ikrek), valamint Ginny. Ginny nemzedékek óta az első lánygyermek a Weasley családban.

Nagyszülei:

  • Cedrella Black (1917-1986)
  • Septimus Weasley (1917-1992)

Mivel a családban sok gyerek van, elég szegények, mindent használtan kapnak.

Később feleségül veszi Hermione Granger-t akitől két gyermeke, Rose Weasley és Hugo Weasley születik.

 

Élete, szerepe a cselekményben

Ron a Weasley család hatodik gyermekeként látta meg a napvilágot. Kiskorában sokat rendetlenkedtek vele ikerbátyjai, egy ilyen esetből származik pókiszonya is: Fred pókká változtatta a plüssmackóját.

Harry Potter és a bölcsek köve

1991. szeptember 1-jén, a King?s Cross pályaudvaron ismeri meg Harry Pottert, amikor az megkérdezi Ron édesanyját, hol lehet bejutni a 9 és ?-ik vágányra. A vonaton aztán egy kupéba kerülnek, ahol jobban megismerkednek egymással és barátságot kötnek. A vonaton ismerkednek meg Hermione Grangerrel is, akit először kicsit furának, fontoskodónak tartanak, Ron rendszeresen ki is gúnyolja a lányt. A troll támadása után viszont Hermione is a barátjuk lesz. Együtt próbálják meg megfejteni a Bölcsek köve rejtélyét, év végén hárman indulnak a kő "megmentésére". Bátorságukért az év végi lakomán összesen 160 pontot kapnak, ami még kiegészül Neville 10 pontjával, így a Griffendél 7 év után megnyeri a Házkupát.

Harry Potter és a Titkok Kamrája 

Mivel Harry Dobby, a házimanó balul sikerült látogatása következtében a szobájába lett zárva, Ron, Fred és George úgy döntenek, hogy kiszabadítják. Ehhez kölcsönveszik apjuk repülő kocsiját. Megérkezésük után Weasley-anyuka leteremti őket, de az ellen természetesen semmi kifogása, hogy Harry náluk lakjon. Szeptember elsején Harryvel menne át a Roxfort Expresszhez vezető titkos átjárón, de a fal nem engedi át őket. Így ismét kölcsönveszik Arthur Weasley autóját, amivel nehézségek árán, de eljutnak Roxfortba. Első nap Ron rivallót kap édesanyjától. A tanév során Harryvel és Hermionéval ismét bajba keverednek: ki szeretnék deríteni, mi a Titkok Kamrája, és hogy mi az oka a mugli születésű tanulók ellen elkövetett támadásoknak. Mikor már Hermione is sóbálvánnyá változik, Ginnyt pedig elrabolják és leviszik a Kamrába, Harry és Ron elhatározza, megkeresik a Titkok Kamráját, ami sikerül is nekik. Lockhart professzorral lemennek, ám a professzor megpróbálja őket megállítani. Harry kénytelen egyedül folytatni útját. Megvívja csatáját az ifjú Voldemorttal, vagyis a 16 éves Tom Rowle Denemmel, majd épségben felhozza Ginnyt, Ront és Lockhartot a Kamrából. Ron és Harry "Önzetlenül az Iskoláért" díjat, valamint fejenként 200 pontot kapnak, így a Griffendél ebben az évben is Házkupa-győztes.

Harry Potter és az azkabani fogoly 

Ebben a tanévben az Abszol úton találkozik barátaival , dicsekedik az egyiptomi nyaralásával és Makesz/Pettigrew-nek vesz élénkítőt.A vonaton nagyon megijed a dementoroktól de nem ájul el. A cselekmény tetőpontjában Sirius eltöri a lábát, órák múlva már a gyengélkedőben fekszik. És ráadásul a patkánya, Makesz igazából Peter Pettigrew, aki Voldemort híve. Harryvel együtt készül a vizsgákra.

Harry Potter és a Tűz Serlege 

Ron meghívja Harryt a Kviddics világkupa döntőjére, majd Harry ott is marad náluk a vakáció végéig. Mikor a serleg kidbja Harry nevét megsértődik, mert azt hitte, Harry dobta bele a saját nevét. Az első próba után békülnek ki. A második próbára segít készülni Harrynek, amíg McGalagony a szobájába nem hívja őket, hogy elkábítsák a négy túszt. Ront kellett Harrynek megmentenie. Aztán a harmadik próbára is segít Harrynek felkészülni. Rajta próbálja Harry a kábító átkot és a többit. Mikor kimennek a kilenc és háromnegyedik vágányról, Ron megígéri, hogy hamar kihozzák Dursleyéktól.

Harry Potter és a Félvér Herceg 

Ron a nyarat az Odúban töltötte,amikor is megérkezett hozzájuk Harry. Mikor elindulnak szülői kísérettel az Abszol útra találkoznak Draco Malfoyyal, majd a szülőket kicselezve követni kezdik a fiút. Harry gyanítja, hogy Malfoy halálfaló lett, de ezt se Ron, se Hermione nem hiszi el neki,mert túl abszurd lenne az egész. Ron azt év folyamán egyre rosszabbul kezeli Ginny és Dean Thomas kapcsolatát, és szemrehányásokat tesz is nekik, amiért nem képesek "türtőztetni magukat". Erre Ginny dührohamot kap, és elkezd ordítozni bátyjával, hogy csak azért szól rájuk,mert ő még sosem volt senkivel.. Fel is hánytorgatja hogy mind Harrynek, mind Hermionénak volt valakije, csak neki nem. Ron ezen ledöbben, mert nem is tudta hogy Hermione járt Viktor Krummal, emiatt megharagszik a lányra, és alig szólnak egymáshoz.. Ezzel párhuzamosan folynak a kviddics edzések is, ahol is Ron lesz az őrző, de a teljesítménye nem az igazi.. Mígnem a Mardekár elleni meccsen Ron brillírozik, mivel azt hiszi hogy ivott a Felix Felisisből, de végül Harry felvilágosítja, hogy csak úgy tett mintha beleöntötte volna a varázsitalt a sütőtöklevébe. Ezen Ron egy picit meglepődik, de nem tulajdonít neki nagy jelentőséget, nem úgy mint Hermione aki teljesen fel van háborodva ezen a tetten. Mikor Harry felmegy az ünneplő Griffendélesekhez látja Ront és Lavender Brownt, amint éppen ölelik egymást. Ebben a pillanatban meglátja Hermionét is, aki kiviharzik a teremből. Lavender és Ron ezennel egy párnak van kikiáltva és nevetséges módon Lavender Ront 'Von-Von'-nak hívja.. Ebben az időben a trió nem igazán tartózkodik egy légtérben. Később Ron a szülinapján megeszi a Harrynek szánt csokit, amit ő Romilda Vane-től kapott, aki abba szerelmi bájitalt csempészett, így Ront elbűvöli a lány gondolata is.. Harry kétségbeesetten viszi Ront Lumpsluck-hoz, aki hatástalanítja a mérget, majd mikor mézborral kínálja őket kiderül, hogy a bor mérgezett volt. Ron így a gyengélkedőn köt ki, ahol is elég sok időt tölt el. Míg a gyengélkedőn fekszik sokan látogatják, köztük Lavender is, bár akkor mindig azt tetteti hogy alszik, hogy ne kelljen a lánnyal beszélnie. Ron szakítani akar a lánnyal, de nem tudja hogyan. Megoldódik a problémája, amikor is Lavender meglátja, hogy Ron és Hermione együtt jönnek le a hálókörletükből, és ezen Lavender teljesen kiborul. Ez persze azért van, mert nem látta Harryt, aki éppen a láthatatlanná tévő köpenye alatt volt. Ennek az incidensnek köszönhetően Lavender szakít Ronnal, aki teljesen felszabadultnak érzi magát, és látványosan kedvesebb Hermione-hoz is. Mikor Harry elmegy Dumbledorral a horcruxot megkeresni, Ronék Harry javaslatára megisszák a maradék Felix Felisist és felveszik a harcot a halálfalókkal, akik Draco segítségével jutottak be az iskolába. Dumbledore halála után együtt vannak a gyengélkedőn, majd megbeszélik az igazgató temetésén, hogy Fleur és Bill esküvője után együtt fognak elindulni megkeresni a hiányzó lélekdarabokat.

Harry Potter és a Halál ereklyéi 

A 7. könyv elején részt vesz a "hét Potter" akcióban, segít kimenteni Harry-t a Dursey házból az Odúba. Harry születésnapján megjelenik az Odúban a mágiaügyi miniszter, Rufus Scrimgeour. Átadja hármójuknak azt, amit Dumbledore rájuk hagyott. Ronra az önoltóját hagyta, amit állítólag maga Dumbledore készített. Hermione egy mesekönyvet, Harry pedig azt a cikeszt kapta meg, amit az első kviddics meccsén elkapott. Egyikük sem érti miért ezeket kapták.

Később részt vesz bátyja, Bill esküvőén, amelynek végén kénytelenek menekülni Harryvel és Hermionéval. Ron már nyár eleje óta rendkívül kedves és figyelmes Hermionéval szemben, ezért az olvasó már az első néhány fejezetben is észreveheti, hogy történni fog köztük valami.

Miután elindulnak megkeresni a horcrux-okat, Ron eléggé mogorva és nemtörődöm lesz, nem elégedett a szállással és az étkezéssel, valamint nagyon aggódik a családja miatt. Végül megtalálják az első horcrux-ot, de nem tudják elpusztítani. Hetekig bolyongnak, nem találnak újabb lélekdarabot, de még azt az egyet sem tudják kinyitni. Ronald végül otthagyja barátait, megunta a tétlenkedést: lényeges dolgot akart csinálni. Ezidőtájt bátyjánál, Billnél és újdonsült feleségénél Fleur-nél tartózkodik, majd hetekkel később az önoltót felhasználva visszatér Harryékhez.

Megmenti Harry életét, visszafogadják, de Hermione még sokáig haragszik rá és levegőnek nézi őt.

Ezután megtalálják Hugrabug kelyhét, Hollóháti fejdíszét, és elpusztítják a medállal együtt őket. Ron részt vesz a Roxfort ostromában, és a háború kellős közepén csattan el Ron és Hermione közt az első szerelmes csók. Az epilógusból megtudjuk, hogy Hermione a felesége, és van két gyermekük is, Hugo és Rose.

Rupert Grint

(Ron Weasley)Életrajza

Már olyan régnek tűnik, amikor Rupert is csak egy volt a sok jelentkező közül. Többezren jelentkeztek Harry Potter legjobb barátjának, Ron Weasleynek megszemélyesítésére.

Rupert: "Hallottam valahol, hogy a Newsroundon (gyerekműsor) keresztül is lehet jelentkezni, ha küldök magamról egy képet és némi infót. Előszöris, eljátszottam, hogy milyen a dráma tanárom, aki sajnos nő, szóval beöltöztem, aztán előadtam egy magam szerezte rap dalt, ami arról szólt, miért szeretnék én Ron lenni, utána pedig előadtam saját forgatókönyv változatomat, és beküldtem."

A videón olyan jól átérződött, hogy Rupert őszinte szertettel viseltet a Potter könyvek iránt, olyan jól látható volt, hogy mennyire szeretne részese lenni az eseményeknek, és nem utolsósorban olyan jól adta elő Ront, hogy a film készítői a meghallgatások elejétől fogva esélyesnek tartották a szerepre.

Rupert Alexander Grint 1988. augusztus 24-én született Hertfordban, ő volt Nigel és Jo Grint első fia. Négy testvére van: egy öccse és három húga. James 1989-ben, Georgina 1993-ban, Samantha 1996-ban, Charlotte pedig 1999-ben született.

Hertfordshire-ban nőtt fel, ami Londontól északra fekszik. Miután sikerrel vett rész a Harry Potter meghallgatásokon, a hertfordi Richard Hale Gimnáziumban folytatta tanulmányait (fiúiskola), ahol kivette részét a színjátszó szakkörben. Az iskola honlapján megtalálhatjuk az iskola céljai között, fontosnak tartják, hogy minden fiúból a legtöbbet hozzák ki. Olyan tanulókörnyezet kialakítását szorgalmazzák, ahol a fiúk minden téren sokat fejlődhetnek, és fontosnak tartják, hogy kialakítsák tanulóikban az ember egész életén át tartó tanulásra törekvő hozzáállást.

Ahogy Rupertre egyre nagyobb és nagyobb szükség lett a Potter filmek forgatásán, kivették a rendes iskolából és a filmezés ideje alatt a forgatáson foglalkozott vele is egy különtanár.

Ron hagyatéka
Valóra vált álom volt Rupert számára, hogy eljátszhatja Ront. Amikor először járt a Bölcsek köve forgatási helyszínén, lenyűgözte őt a díszletek nagystílűsége.

Így meséli, mit érzett akkor:
"Amikor először léptem be a Roxfort Nagytermébe egyszerűen elképesztő volt: égő gyertyák lebegtek a levegőben, az étel ott volt az asztalon, az összes lámpás égett - hihetetlen volt, talán ez volt a legelképesztobb dolog, amit valaha láttam."

Hatalmas lehetőség volt Rupert számára, hogy az egyik legjobban várt filmben mutatkozhatott be a vásznon. A Harry Potter rajongók hiteles, a könyvnek megfelelő filmadaptációt vártak. Amikor Rupertet egy interjúban erről kérdezték, így válaszolt:

"Én is nagy Harry Potter rajongó vagyok és láttam az összes díszletet, a Harry Potterben éltem, és szerintem a film nem teszi tönkre a könyv élvezetét, nagyon eltalálták a dolgokat."

Rupert nagyon jól kezelte az első film körüli reklámhadjáratot. Szerinte "az lesz a legfurcsább, hogy igazából az emberek tudni fogják a nevem, az nagyon fura lesz."

Még csak 13 éves volt, amikor az első film kijött. Nagyon szürreális érzés lehetett Rupertnek, mégis, már alig várta, hogy elkezdjék forgatni a második filmet.

A második felvonás
Amikor a Titkok kamráját elkezdték forgatni 2001-2002-ben, már sokkal jobban tisztában volt a filmes technikákkal, eljárásokkal, és a második film készítése szerinte "sokkal jobb volt, sokkal kényelmesebben éreztük magunkat munka közben, nagyon jó volt Kenneth Branagh-val dolgozni, aki mellesleg nagyon vicces és magabiztos a kamerák előtt."

Sajnos ebben a filmben Rupertnek, Ronnal együtt szembe kellett néznie egyik nagy fóbiájával, a pókokkal.

Félsz a pókoktól - milyen volt velük forgatni?
"Gyűlölöm őket - még a gumipókoktól is félek. Szerencsére volt, amelyik CGI-jal [számítógépes grafikával] készült. De sajnos az a nagy, autónagyságú igazából is ott volt. Tehát nem az volt a kedvenc jelenetem."

Habár a második film határozottan sokkal fárasztóbb volt Rupertnek és Dannek, Rupert mégis viccesen fogta fel az autós jeleneteket. Azt mondja olyan volt, mintha vidámparkban lettek volna.

Ekkorra, Rupert neve már ismertté vált. Magazinokban jelent meg, fő műsoridőben adták le a vele készített interjúkat. Hozzá kellett szoknia, hogy ikonná válik a Harry Potter rajongók szemében.

A legnehezebb dolgok egyike lehetett volna az, hogy visszaszokjon az iskolába, és újra a régi barátaival legyen, de Rupert két lábbal járta a földön és szerinte a barátai teljesen normálisan bánnak vele. A tanárok más kérdés, mert "gyakran nyaliznak, de egyébként minden rendben van." Rupertnek sikerül megtartania a színész és a privát élet között egyensúlyt, ami néha, nála kétszer idősebb színészeknek sem sikerül.

Ugyancsak 2002-ben fejezte be Rupert a Thunderpants forgatását. Kicsit meg akart szabadulni Rontól, ezért vállalta el Alan A. Allan szerepét, és sajnos valami mást is, ami együtt járt a szereppel: a dauer! Rupert azt mondta, hogy muszáj volt valami mást is elvállalnia, mert teljesen "kifáront" az első film végére (szójáték: peter out [kifárad] -> potter out)

Amikor a Titkok kamrájának forgatását befejezték, természetes volt Rupert számára, hogy azon gondolkodott, hogy még hány Potter filmben fog szerepelni. Úgy magyarázta (amikor a jövőben készítendő HP filmekről kérdezték, hogy):

"Még nem tudom, de sokban benne szeretnék lenni, mert nagyon jól érzem magam itt. Később is ezzel szeretnék foglalatoskodni, mert nagyon élvezem a színészetet, és nagyon jó dolog."

Szerencsére Rupert megtartotta a szavát, és a harmadik és negyedik filmben is szerepel, és úgy néz ki, hogy az ötödik részt is elvállalta.


Az azkabani fogolyban
A harmadik filmet mindenki nagyon várta, hiszen a rajongók zömének ez a kedvenc könyve a sorozatból, egy csomó új karakter mutatkozik be ebben a részben, és a sorozat összképét illetően is fontos dolgok történnek.

A rajongók magas reményeket fűztek a 3. filmhez, lélegzetvisszafojtva várták, hogy megnézhessék a látványos jeleneteket, azt a varázslatot, amelyet a film színészei és készítői alkottak.

Rupert nagyon lelkesen dolgozott a kék háttér előtt, amire olyan jelenetek megalkotásához volt szüksége, mint a dementorok vagy a Csikócsőrös részek. Amikor egy interjúban megkérdezték tőle, így válaszolt:

"Nagyon fura volt a speciális effektes jeleneteket forgatni, de egyben nagyon kielégítő is, amikor az ember viszontlátja mi lett belőle a filmvásznon."

Mire megjelent az azkabani fogoly, Rupert a világ egyik legismertebb tinédzsere lett. Amikor éppen nem forgat, szabadidejét golfozással és playstation-özéssel tölti.

Úgy tűnik most már nem ugyanúgy kezeli a hírnevet, mint az első film megjelenésekor, még ő is bevallotta, hogy nagyon nehéz hozzászokni, de azért nagyon klassz is.

Úgy látszik a forgatás nagyobb súllyal nyom a latban, amikor a hírnév negatív oldalaival állítják szembe, és remélhetőleg a jövőben is olyan józan ember lesz, mint eddig.


A jövő és azon túl
Számunkra most már elképzelhetetlen lenne, ha valaki más játszaná Ront, mert Rupert teljesen magáévá tette a szerepet. A Tűz Serlege forgatásának befejezése után nem pihent, hanem szinte azonnal elkezdte forgatni a Driving Lessons című filmet, amiben olyan hírességek is feltűnnek, mint Laura Linney (Igazából szerelem) vagy a Potter filmekben az édesanyját alakító Julie Walters (Mrs. Weasley).

Érdekességek:
Egyelőre úgy néz ki, hogy a 2004-ben sikeresen leérettségizett Rupert nem szeretne egyetemre menni, hanem a film szakmában szeretne karriert csinálni.

Gyermekkorában Carrot Topnak (Répafejűnek) csúfolták vörös haja miatt.

Az azkabani fogoly filmezése előtt Alfonso Cuarón, a rendező megkérte mindhármukat, hogy írjanak egy fogalmazást a karakterükről, és vicces módon mindhárman úgy reagáltak, ahogy szerepük szerint elvárható lett volna: Emma, Hermionéhoz hasonlóan több, mint 10 oldalt körmölt, Dan írt egy oldalt és úgy gondolta jó munkát végett (amíg meg nem tudta mennyit írt Emma!) Rupert pedig teljesen elmismásolta a dolgot, nem írta meg a fogalmazást, amit szerencséjére Alfonso úgy fogott fel, mintha Ron bőrébe bújt volna (ijesztően jó a szereposztás)!

Beceneve: Rupe (ejtsd: Rup)

Két labradorja van: Ruby és Fudge. Korábbi hírek szerint egy Montgomery nevű kutyája is van.

Emmával volt, amikor Chris Colombus (rendező) és David Heyman (producer) elárulta nekik, hogy mindketten megkapták a szerepet.

Legfélelmetesebb szereplő a Potter könyvekben:
"Nekem Hermione! Nem, csak viccelek, Voldemort!"

Amit a legjobban utál: zöldségek

Amitől a legjobban fél: pókok és a sötétség

Legcikibb dolog a forgatáson: "Egyszer lerajzoltam Alan Rickmant [Piton], nagyon jól sikerült, de egyben irtó ronda is lett. Aztán valaki mondta, hogy ott áll a hátam mögött és végig nézte amint rajzoltam. Szerencsére nagyon jól reagálta le a dolgot."

Amire a legjobban áhitozik: terepmotor

Kedvenc elektromos kütyüje: Sony Viao Laptop

Mobiltelefonja (most épp): Motorola v3

Kedvenc ruhadarab: farmer

Kedvenc rajzfilmfigurája:
SpongyaBob

Kedvenc nass: ÉDESSÉGEK!

Kedvenc kaja: hamburger

Kedvenc éjszakai nass: fagyi

Kedvenc szülinapi ajándéka: egykerekű bicikli amit a 14. születésnapjára kapott.

Kedvenc sport: foci, rögbi, golf

Kedvenc hobbik: golf, alvás

Kedvenc könyvek: Darren Shan Vámpír könyvek sorozat és Egerek és emberek (John Steinbeck)

Kedvenc írója: JK Rowling

Kedvenc HP könyve: azkabani fogoly, Tűz Serlege

Kedvenc HP jelenete: sakk-jelenet a Bölcsek kövében, meztelencsigás és a fúriafűznek ütközéses jelenet a Titkok kamrájában

Kedvenc HP karaktere: Ron

Kit szeretne még a HP-ből eljátszani: Malfoyt

Kedvenc HP-s állata: Makesz ("akinek" a valódi neve Mosh Pit)

Melyik varázslat a kedvence: repülő autó - nincs dugó!

 

Rupert-ABC

Bál

"Ronnak nehéz dolga vola a karácsonyi bál idején, nekem is a forgatáson. Ronnak azért, mert még keresi önmagát. Ha valaki a 6. gyerek a családban, azt mindenki a naygobbakkal hasonlítja össze. Ráadásul ügyetlen, félszeg a lányokkal. Nem tud randit kérni tőlük. A felnőtté válás nem egyszerű... Nekem a báli jelent forgatása igazi pokol volt! Először is, több mint két hétig tartott, amíg megjegyeztem a tánclépéseket és mindennek tetejéba az volt a jutalmam, hogy McGalagonnyal táncolhattam!"

Csajok

"Azok a lányok vonzanak, akiknek van humora. Legyen jópofa."

Duma

"Nincs sokkal nagyobb sikerem a lányoknál, amióta felismernek. Az az igazság, állandóan arról faggatnak, milyen érzés közelről ismerni Danielt."

Iskola

"Nem szeretem a sulit, nemigen írom meg a házi feladataimat. Persze a tanáraim emiatt nem ugrálnak a boldogságtól. Az, hogy a Harry Potter-mozikban játszom, semmiféle kedvezményt nem jelent a suliban. Pl.: Az Azkabani fogoly forgatása után bezártak büntetésből, mert  nem csináltam meg a feladatot."

Ottthon

"Az öcsém meg a húgaim nagyon sokat segítettek. Nekik köszönhetem,hogy normális életet élek. Az öcsémmel nagyokat veszekszünk, a húgaim pedig nem is értik, mi az a Potter. Nekik én csak Rupert vagyok, és ez marha jó! Szóval, otthon a dolgok nemigen változtak. Még mindig nekem kell kitakarítanom a szobámat!"

Pók

Irtózik a pókoktól, arachnofóbiája van.Amikor Titkok Kamráját forgatták, az óriáspók-jelenetben rettenetesen félt. Ráadásul kikapta, mert a következő filmben a mumus pók alakjában jelent meg elötte, majd a 4.-ben, a Tűz Serlegében Rémszem Mordon is pókokon mutatja be a főben járó átkokat.

 Uralkodó jellem

"Azt akarod tudni, hogy Emma Watson az életben is parancsolgat-e ? Attól félek ha őszintén válaszolok, Emma lekever eggyet."

 

 

 

 

 

Oldalmenü
Naptár
Diavetítő
Szavazás
Ki legyen a háttér?
Emma
Daniel
Rupert
Hárman
Bonny