Idézetek

Perselus Pitontól:

1.Nem sokan lesznek maguk között, akik ráéreznek a bájitalkészítés nemes tudományának szépségére. De azon kevesek, a kiválasztottak, akiknek érzékük van hozzá, ők megtanulhatják az elmét elbódítani, az érzékeket tévútra csalni. Megtudják, hogyan kell dicsőséget forralni, hírnevet palackba zárni... és dugó alá rejteni a halált.

2.Áh, Istenem, milyen édes a bosszú! Mennyit fohászkodtam, hogy én kaphassalak el.

3.Elragadó, úgy civakodtok, mint egy öreg házaspár.

4.Most végezhetnék veled, de mit kapnának akkor a dementorok? Hogy sóvároghatnak a lelkedre... jól látom, Sirius, te félsz? Hát igen, a híres dementorcsók, vajon milyen érzés lehet megkapni? Tudod, azt beszélik, hogy végignézni is iszonyú, de a kedvedért, Black, erős leszek.

5.Piton: Sisakvirág és farkasölő fű, mi a különbség? Harry: Nem tudom, tanár úr. Piton: Ejnye, ejnye. Úgy tűnik, nem minden a hírnév. Egyetért, Potter úr?

6.Piton: Lusta és hanyag vagy! Nem csoda, hogy a Sötét Nagyúr... Harry: Kérdezhetek valamit, tanár úr? Miért hívja Voldemortot Sötét Nagyúrnak? Csak a halálfalók szokták így nevezni!

7.Bár sajnálatos módon a csoport egyes tagjai átlagon aluli szellemi képességekkel rendelkeznek, elvárom, hogy az RBF-vizsgán legalább elégséges szintű teljesítményt nyújtsanak mindazok, akik nem akarják, hogy... megnehezteljek rájuk.

8.Nem kevesebb, mint hét mugli látott titeket. Van fogalmatok róla, milyen súlyos ügy ez?

9.Elképzelhető, hogy Potterék véletlenül tévedtek ide. Ugyanakkor vannak bizonyos gyanús körülmények. Én például nem emlékszem, hogy láttam volna Pottert a vacsorán.

10.Sok szerencsét, Potter. Habár, aki el tud bánni egy trollal, annak egy kviddicsmérkőzés nem jelenthet gondot... még a Mardekár ellen sem.

11.Lehet, hogy egyesek olyan bámulatos képességek birtokában érkeztek ide hozzánk a Roxfortba, hogy úgy érzik, nem kell figyelniük az órámon. Harry Potter, a mi új üdvöskénk.

12.Mógus: Perselus, ne-nem tudom, hogy... Piton: Figyelmeztetlek, ne akarj magadra haragítani. Mógus: Perselus, én ne-nem tudom, hogy... Piton: Nagyon jól tudod, hogy mire célzok... Hamarosan újra elbeszélgetünk. Addig fontold meg, és döntsd el, kihez akarsz hűséges lenni.

13.A mai órán egy olyan bájitalt készítünk el, ami gyakran szerepel a Rendes Bűbájos Fokozat vizsgafeladatai között: a béke elixírjét. Ez a főzet a szorongás oldására, az izgalom csillapítására szolgál. De vigyázat! Aki túl bőkezűen adagolja a hozzávalókat, annak a bájitala mély, sőt akár örök álmot hozhat elfogyasztójára.

14.Piton: Tehát miért is vagyunk itt? Harry: Hogy megtanuljam az okklumenciát. Piton: Így van, Potter. Tudom, hogy nem erősséged a tanulás... de mertem remélni, hogy két hónap alatt azért rád ragadt valami. Hány hasonló álmod volt még a Sötét Nagyúrról? Harry: Nem volt több. Piton: Ugyanakkor azt sem tartom kizártnak, hogy egyenesen élvezed ezeket a látomásokat. Különleges és fontos embernek érzed magad tőlük. Így van? Harry: Nem, nincs így. Piton: Nagyon helyes! Ugyanis nem vagy se különleges, se fontos. És nem a te dolgod kihallgatni, miről beszél a Sötét Nagyúr a halálfalóival. Harry: Hanem a magáé, igaz?

15.A varázsvilág lelepleződését kockáztattátok, a tetejébe pedig kárt tettetek egy fúriafűzfában, ami már akkor itt állt, mikor ti még nem is éltetek.

16.Piton: Mindent elvégeztél, ami a harmadik bekezdésben áll, Potter? Harry: Nem. Piton: Tessék? Harry: Nem. A hunyorszirupot kifelejtettem. Piton: Kifelejtetted bizony, épp ezért a kotyvalékod használhatatlan. Evapores!

17.Szívesen társalognék még, Black, de sajnos nincs annyi szabadidőm, mint neked.

19.Feleljen, Potter úr, mit kapok, ha ürömteába őrölt aszfodéloszgyökeret keverek? Nem tudja? Na, próbáljuk meg újra.

20.Lily: Akkor vedd le róla az átkot! James: Tessék, parancsolj. Nagy szerencséd, hogy Evans itt van, Pipogyusz... Piton: Nem szorulok rá a mocskos sárvérűre!

21.Nálam nem fognak ostoba varázsigéket kántálni és pálcával hadonászni.

22.Lám, a jómadarak. Föl nem foghatom, miért tölti három griffendéles a kastély falai között a szabadidejét...

23.Sirius: Örülnék, ha nem parancsolgatnál a házamban, Piton. Piton: Négyszemközt kellene beszélnem veled, Potter, de Black... Sirius: A keresztapja vagyok. Piton: Dumbledore utasítására vagyok itt. De felőlem itt maradhatsz, Black. Felteszem, rosszul esne, ha ebből is kimaradnál. Sirius: Ezzel meg mit akarsz mondani? Piton: Bizonyára bosszant, hogy nem lehetsz hasznos tagja a Rendnek.

24.Nos, vigyázzanak, még magukra fogják, hogy... rosszban sántikálnak.

25.Hétfő délután hat órakor várlak a dolgozószobámban, Potter. Ha bárki kérdezi, bájitaltan-korrepetáláson veszel részt. Aki látott már az órámon, nem fogja kétségbe vonni, hogy rászorulsz.

26.Sirius: Vigyázz magadra, Pipogyusz. Hiába mondja Dumbledore, hogy megváltoztál, én átlátok rajtad... Piton: Akkor miért nem figyelmezteted? Talán félsz, hogy nem veszi komolyan egy olyan ember véleményét, aki fél éve az anyja házában bujkál? Sirius: Meséld el, hogy van mostanság Lucius Malfoy? Gondolom, boldog, hogy az ölebe a Roxfortban dolgozik.

27.Ha halandzsázást akarok hallani valakitől, fecsegésfőzetet adok neki, Potter. Te meg, Crak, ne szorítsd annyira Longbottom nyakát, mert ha megfullad, nekem kell vesződni a papírmunkával...

28.Ha szereznie kellene egy bezoárt, Potter, hol keresné?

29.Ha Weasley a pálcáját használja, az biztos katasztrófa. Gyufásdobozban vihetjük el Potter maradványait. Szívesen ajánlanék valakit a saját házamból... Malfoyt, teszem azt.

30.Piton: A szörnyeteg elrabolt egy kislányt, Lockhart. Végre eljött a maga ideje. Lockhart: Milyen... milyen időm? Piton: Tegnap este azt mondta, végig tudta, hol a Titkok Kamrájának bejárata.

31.5 pont a Griffendéltől. Tudatlanságuk gyógyítására hétfő reggelig mindenki letesz az asztalomra egy kéttekercses házidolgozatot a vérfarkasokról, azon belül is annak felismeréséről.

32.Piton: Megható az aggodalmad, de bizonyára észrevetted, hogy Potter az apjára üt. Sirius: Igen, észrevettem. Piton: Vagyis olyan öntelt, hogy lepereg róla minden kritika.

33.Nocsak, Lupin, sétára indultunk a holdfényben, kolléga?

34. Sirius:Azt mondod gyáva vagyok? Piton: Igen, valami ilyesmire céloztam.

Oldalmenü
Naptár
Diavetítő
Szavazás
Ki legyen a háttér?
Emma
Daniel
Rupert
Hárman
Bonny